Wednesday, June 12, 2013

محمدرضا عارف منتقد یا مورد حمایت دستگاه‌های امنیتی؟

محمدرضا عارف

کلمه آذر ۹۱: دکتر عارف که پیش از این در پی رایزنی با افراد مختلف و مشاهده نتایج افکارسنجی‌ها به ویژه در سطح دانشگاه‌ها و بین دانشگاهیان از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آینده منصرف شده بود، بار دیگر، به دلایلی که هنوز مشخص نیست، در تصمیم خود تجدید نظر کرده و تصمیم قطعی به شرکت در انتخابات گرفته است. نهادهای امنیتی نیز به اشکال مختلف در حال حمایت از وی هستند …


محمدرضا عارف، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، در مستند رادیویی خود که در تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۲ توسط سایت بی‌ بی‌ سی‌ فارسی منتشر شد  درباره دوره قبلی انتخابات ریاست جمهوری ایران و اعتراضاتی که پس از آن اتفاق افتاد گفت: “در انتخابات ۸۸ تخلف‌های آشکار اتفاق افتاد و حمایت‌های نابه‌جایی شد.”


آقای عارف همچنین گفت: “وقتی مردم خس و خاشاک تلقی شونداین مساله پیش می‌آید.” او با انتقاد از فضای سیاسی ایران گفته است: “مثلا وقتی یک استاد می‌خواست در دانشگاه استخدام شود متاسفانه از او می‌پرسیدند که در سال ۸۸ به چه کسی رای داده است؟ و یکی از اساتید به همین خاطر رد صلاحیت شد.”


این در حالی‌ است که  سایت کلمه  در تاریخ ۱۸ آذر ماه سال ۱۳۹۱ زمانی‌ که هنوز وضعیت انتخابات و ترکیب کاندیداها  مشخص نبود  به طور صریح در این خبر محمدرضا عارف را کاندید مورد حمایت  «نهادهای امنیتی» دانسته ونوشته بود «نهادهای امنیتی به اشکال مختلف در حال حمایت از وی  هستند.»


شاید آن روزها این خبر معنای چندانی نداشت، اما در حال حاضر نحوه حمایت و نوع پوشش خبری که بین «روحانی» و «عارف» به عنوان دو نامزد اصلاح‌طلب، در بین رسانه‌های اصلاح‌طلب و فعالین سیاسی آن‌ها دیده می‌شود، شاید آن روزها این خبر خیلی‌ مهم به نظر نمی‌رسید، ولی‌ حال با اظهارات اخیر محمد رضا عارف در نقد عملکرد نیروهای امنیتی و معرفی‌ ایشان به همراه  حسن روحانی به عنوان دو نامزد اصلاح طلب، این خبر معنا و مفهوم بیش‌تری پیدا می‌کند.


در ادامه جزئیات منتشر شده در مقاله سایت کلمه را می‌خوانیم:


در حالی که گفته می شود محمدرضا عارف معاون اول دولت هشتم به تصمیم قطعی برای حضور در انتخابات رسیده است، نهادهای امنیتی به اشکال مختلف در حال حمایت از وی هستند.


به گزارش خبرنگار کلمه، دکتر عارف که پیش از این در پی رایزنی با افراد مختلف و مشاهده نتایج افکارسنجی ها به ویژه در سطح دانشگاه ها و بین دانشگاهیان از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آینده منصرف شده بود، بار دیگر، به دلایلی که هنوز مشخص نیست، در تصمیم خود تجدید نظر کرده و تصمیم قطعی به شرکت در انتخابات گرفته است.


محمد رضا عارف


 


وی اخیرا به نزدیکان خود اعلام کرده است که تصمیمش برای شرکت در انتخابات قطعی است و تنها در صورت منع رهبری از کاندیداتوری برای ریاست جمهوری صرف نظر خواهد کرد.


روزنامه بهار هم که به تازگی پس از رفع توقیف، انتشار خود را از سر گرفته است، قرار است تریبون تبلیغاتی دکتر عارف در ماههای منتهی به انتخابات فعالیت کند و به این منظور کمک هایی هم از ایشان دریافت کرده است.


در همین حال نهادهای امنیتی هم تلاش های گسترده ای را برای تشکیل جبهه ای در حمایت از وی آغاز کرده اند. احضار برخی چهره های اصلاح طلب به نهادهای امنیتی و نظامی برای توجیه انتخاباتی، که هفته گذشته در این خبر کلمه به آن اشاره شد، برای همین منظور قابل ارزیابی است.


در این احضارها، مقام های امنیتی رده بالا به اصلاح طلبان پیشنهاد کرده اند که به فکر شرکت نکردن در انتخابات یا نامزد کردن کسی همچون سید محمد خاتمی نباشند و در عوض از دکتر عارف حمایت کنند که حضور خود را قطعی کرده و رهبری هم حاضر است با او کار کند.


پیش از این نیز مقدم فر معاون فرهنگی سپاه در اظهاراتی رسانه ای، با حمله شدید به اصلاح طلبان و منتقدان حاکمیت از جمله خاتمی و کروبی و موسوی، گفته بود: البته در میان اصلاح طلبان ما نمی توانیم شخصی همچون محمد رضا عارف را هم راستای محمد خاتمی، موسوی و کروبی معرفی کنیم.


همزمان با جلسات توجیهی امنیتی مورد اشاره، رسانه های وابسته به نهادهای امنیتی به خصوص سایت مشرق هم پوشش خبری ویژه ای را به کاندیداتوری عارف اختصاص داده اند و هیچ روزی نیست که خبری در این باره در رسانه های اقتدارگرا منتشر نشود.


برخی منابع گفته اند تمایل محمدرضا عارف بر آن است که به عنوان چهره مستقل وارد انتخابات شود، نه نامزد اصلاح طلبان؛ و فعالان اصلاح طلب نیز از این رویکرد استقبال کرده اند. اما به نظر می رسد برخی نهادها تاکید دارند که کاندیداتوری احتمالی وی را به عنوان حضور اصلاح طلبان در رقابت انتخاباتی معرفی و تبلیغ کنند.


آقای عارف هم در برخی محافل سیاسی، نامزدی خود در انتخابات را قطعی دانسته و گفته است که تنها در صورت منع رهبری یا کاندیداتوری آقای خاتمی حاضر است از انتخابات کنار بکشد.


این در حالی است که بر اساس گزارش های مختلف، ظاهرا رایزنی برخی حامیان عارف برای جلب حمایت سید محمد خاتمی هم بی نتیجه مانده و رئیس جمهور اصلاح طلب سابق تاکید کرده که رویه آقای عارف را نادرست می داند و معتقد است هم ارزیابی سیاسی ایشان اشتباه است و هم ارزیابی انتخاباتی وی.



محمدرضا عارف منتقد یا مورد حمایت دستگاه‌های امنیتی؟

No comments:

Post a Comment